Marketing i oglašavanje - Velika pomoć za poslovanje

Marketing i oglašavanje bi trebali biti jedan od značajnijih segmenata svake kompanije, bez obzira na njenu veličinu.

Sigurno nije lako voditi firmu, zar ne?  

Radite prekovremeno, imate malo ili ni malo odmora i uglavnom ste vi u potpunosti odgovorni za opšti uspeh vaše kompanije. To je veliki pritisak. Mnoga preduzeća i kompanije su u stalnoj potrazi za novim klijentima. Stručnjaci procenjuju da firme svake godine u proseku gube od 12-15% svojih klijenata. Postoji niz objektivnih razloga: moguće je da su se preselili u drugi grad ili državu. Moguće je i da je neko preminuo u tih godinu dana ili jednostavno više nema potrebu za određenim proizvodom ili uslugom.

U svakom slučaju neizbežno je da će vaše preduzeće izgubiti neke kupce. To znači da uvek morate tražiti nove i inventivne načine kako bi poboljšali profitabilnost , a svoju firmu podigli na viši nivo.  Suočeni s tim brojkama, neki vlasnici firmi ulaze u panični marketing i bacaju ogromna sredstva na oglašavanje kako bi dobili nove klijente. Većina malih lokalnih preduzeća uglavnom sve svoje marketinške resurse usmerava na plaćene oglase ili menadžment. To je sasvim razumljivo i obično može biti dobra investicija ako se iskoristi na pravi način.

Većina preduzetnika se slaže da uspešan marketing i oglašavanje može biti od velike pomoći za njihovo poslovanje.

Ipak, ono što ih sputava u tome je pogrešno mišljenje da angažovanje marketing stručnjaka neminovno košta puno novca i da oni to sebi ne mogu priuštiti. To nije uvek tako. Ovaj članak vam može pomoći da popravite marketing sopstvenog preduzeća.  Kako dobijate besplatan publicitet?   Jednostavno. Budite poznati kao stručnjak i autoritet u svojoj oblasti. Iako vam na “prvu loptu” pojam jednostavno, deluje daleko to je vrlo dostižan cilj. Zapravo, verovatno ste već i osposobljeni za tako nešto pogotovo ako se svojim poslom bavite duži niz godina. Čak i ako niste dugo u određenom poslu verovatno je da ste do sada pravili istraživanja tržišta. Kada ste započinjali sopstveni biznis, dugo ste razmišljali da li je ideja koju imate dovoljno isplativa. Koliko je tražena i kako se ponaša na tržištu. Kada se formirate kao stručnjak u svojoj oblasti, koristi za vaše poslovanje mogu biti višestruke. Možda već imate čvrstu tržišnu poziciju, ali vam je potrebno veće prisustvo i poverenje kod potencijalnih kupaca.

Naravno da bi nekako najlakše to bilo učiniti ulaganjem određenog vremena i truda u stvaranje publiciteta za vaše poslovanje putem medija. Vrlo verovatno će u tom slučaju vaš profit doživeti rast, ali se opet postavlja pitanje može li tako nešto vaš budžet izdržati. Televizijski mediji su na neki način zatvoreniji i za jači marketing i oglašavanje potrebno je veće finansijsko ulaganje. S’ toga ovo i nije “najsrećnije” rešenje za neku manju firmu ili ideju koja je tek u začetku.  Mnogo je bolje fokusirati se na izgradnju baze podataka kako biste svoje usluge ili proizvode mogli direktno prodavati klijentima koje već imate. Fokus vaše firme bi trebao biti na dovođenju postojećih klijenata da od vas kupuju ponovo. Bez obzira koliko ste daleko odmakli u svom biznisu uvek tretirajte odnos sa klijentima kao malu biljku koja će prerasti u snažno stablo ako se dovoljno pobrinete za nju. Stalni klijenti vas mogu učiniti bogatim!  Zbog toga ih morate tretirati kao zlato!

Stvaranje ekskluzivnog kluba lojalnosti ili cenjenih kupaca je najbolji način da to učinite. Svako želi biti cenjen kao takav kupac ili biti deo ekskluzivnog kluba. Ljudi znaju da se „preferirani klijenti“ tretiraju drugačije. Oni znaju da će dobiti poseban tretman i da su odvojeni od “običnih” kupaca. Kupac koji ima poseban tretman, želi više i raditi s’ vama. Žele da im šaljete informacije, da znaju više o vašoj prodaji, posebnim ponudama, popustima, kuponima.

Vole da vide najave novih proizvoda i ekskluzivne ponude koje nisu dostupne drugim kupcima. Programom podrške ili klubom lojalnosti postiže se upravo to. To će učiniti da se vaši klijenti osećaju posebno. Izgradnja takvog programa za podršku nije preterano komplikovana. Sve što je potrebno da učinite je da napravite spisak kupaca kojima šaljete majlove. To je jednostavan način stvaranja baze podataka klijenata koji su već kupovali kod vas.

Kad imate online bazu podataka klijenata možete im slati ekskluzivne ponude sa vaše mailing liste jednim klikom. Zamislite ovo: Ponedeljak ujutro i posao nikako da krene. Vaši zaposleni stoje naokolo, a vreme odmiče. Neizvesno je hoće li se išta raditi toga dana. Sada zamislite da ste dan pre poslali e-poštu svojoj bazi podataka. Verni kupci su dobili mejl s’ ekskluzivnom ponudom koja se može iskoristiti samo za određeni dan ili te nedelje. Ili bilo koji drugi vremenski okvir za koji se odlučite. Ovo je sjajna marketinška strategija koju mnoge firme koriste kako bi poboljšale svoju prodaju. Vi bukvalno uključujete dugme za kupce, kad god ih poželite.

Da i oni dolaze da kupuju od vas. To je kao da imate svoj lični sistem za uplatu novčanih sredstava. Kada imate dobro postavljenu bazu kupaca ili klub lojalnosti, možete ih iznova privući. Sve je prilično jednostavno. Klijenti posete vaš web sajt i sve što je potrebno je da dodaju svoje ime i adresu elektronske pošte. Nakon što dobijete te detalje možete ih kontaktirati apsolutno besplatno u bilo koje vreme. Da li vam je sada jasnije koliko štedite tako što ne morate svake nedelje ili meseca plaćati oglase da bi dobili nove klijente? Kontaktirajte nas  ako želite saznati na koji način možemo izgraditi pravilnu strategiju za vašu firmu i privući nove klijente u vrlo kratkom periodu. Vaš posao će kao rezultat toga rasti zato pređimo u akciju što pre.